Lawn Management MCQ Questions

Lawn Management MCQ Questions

The post Lawn Management MCQ Questions includes multiple choice objective questions from lawn making and its management. Read important questions which are important for all agricultural competition exams such as ICAR, State Agricultural University CET, and others.

Also read: Floriculture Multiple Choice Questions (MCQ)

Lawn management mcq multiple choice objective questions

Question 01. Lawn is the basic feature of a..

(a). Campus.
(b). Garden.
(c). Kitchen garden.
(d). All of the above.

See answer

Question 02. The height of the is fixed by the..

(a). Master lever.
(b). Handle.
(c). Wheels.
(d). All of the above.

See answer

Question 03. What is the primary element of an organic lawn?

(a). Compost.
(b). Indigenous grass species.
(c). Ground water.
(d). Garden soil.

See answer

Question 04. Which is the best season for seeding?

(a). Early autumn.
(b). Spring.
(c). Early summer.
(d). All of the above.

See answer

Also read: Gardening Questions and MCQ

Question 05. The ideal moving height is..

(a). 3 – 4 inches.
(b). 2 – 2.5 inches.
(c). 4 – 5 inches.
(d). None of the above.

See answer

Lawn making questions

Question 06. What should be the pH of soil for lawn making?

(a). 5.5 – 6.0.
(b). 6.0 – 6.5.
(c). 5.0 – 5.6.
(d). 4.5 – 5.0.

See answer

Question 07. Rotary movers have..

(a). Single vertical axis.
(b). Single horizontal axis.
(c). Double vertical axis.
(d). Double horizontal axis.

See answer

Question 08. Cylinder mover is also known as..

(a). Round mover.
(b). Rolling mover.
(c). Reel mover.
(d). All of the above.

See answer

Question 09. Which one of the following practice is not a part of lawn management?

(a). Rolling.
(b). Moving.
(c). Watering.
(d). Earthing up.

See answer

Question 10. Which sport ground uses astro turf?

(a). Cricket.
(b). Football.
(c). Hockey.
(d). None of the above.

See answer

Also read: Protected cultivation mcq multiple choice questions

Quiz on Lawn

Question 11. Which is a not a method of lawn making?

(a). Turfing.
(b).
(c). Turf plastering.
(d). Dibbling.

See answer

Question 12. Which is not a part of rotary mover?

(a). Blade mounting and drive system.
(b). Cutter deck housing.
(c). Cylinder.
(d). Mover blade.

See answer

Question 13. Scientific name of Kikuyu grass is..

(a). Stenotaphrum secundatum.
(b). Sporobolustremulus.
(c). Pennisetum clandestinum.
(d). Poa annua.

See answer

Question 14. Which pair is true..

(a). Kikuyu grass – texture is fine.
(b). Japan grass – texture is fine.
(c). Manila grass – texture is rough.
(d). Korean grass – texture is fine.

See answer

Question 15. Tall moving is necessary..

(a). To save time.
(b). To reduce the use of fertilizers.
(c). To suppress the growth of weeds.
(d). To achieve a dense lawn.

See answer

Mock test on lawn

Question 16. The position of a lawn depends on the..

(a). Decision of the farm owner.
(b). Direction of the farm house.
(c). Layout of the garden.
(d). Layout of the garden and its relation to the house.

See answer

Question 17. …. is an artificial lawn

(a). Astro turf.
(b). Turfing.
(c). Turf plastering.
(d). All of the above.

See answer

Question 18. …. is the cheapest method of lawn making

(a). Dibbling.
(b). Lawn raising by seeds.
(c). Lawn raising by turf plastering.
(d). All of the above.

See answer

Question 19. What is the ideal height of moving?

(a). 1/2 of the height of the lawn grass.
(b). 1/3 third of the height of grasses the lawn.
(c). 3/4 of the height of the lawn grass.
(d). None of the.

See answer

Question 20. Doob grass prefers?

(a). Open sunny situation.
(b). Partial shade.
(c). Shade.
(d). All of the above.

See answer

Landscape gardening

Question 21. Which one of the following is a serious weed of lawn?

(a). Nut grass.
(b). Doob grass.
(c). Japanese grass.
(d). Wild rice.

See answer

Question 22. Which is not a part of reel mover?

(a). Bed knife.
(b). Push handle.
(c). Motor.
(d). Cutter deck housing.

See answer

Question 23. Which is the most expensive way of lawn making?

(a). Seed method.
(b). Turfing.
(c). Turf plastering.
(d). Dibbling.

See answer

Question 24. …. is the very common plant species in a lawn

(a). Dieffenbachea.
(b). Thuja.
(c). Rose.
(d). Ashok tree.

See answer

Question 25. What is the dog urine in a lawn?

(a). Urine of dog.
(b). Evening time dew.
(c). Dead grass in a lawn.
(d). None of the above.

See answer

For: Lawn Management MCQ Questions

……………………..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *