Precision farming questions and mcq

Precision farming questions and mcq

Post: Precision farming questions and mcq
Subject: MCQ On Precision Farming (Questions on Precision Farming)
Type: Multiple choice objective questions
No. of questions:
Latest update: 26-09-2021

Read 20+ multiple choice objective questions on precision farming. This post includes important questions for the different agricultural competition exams, such as ICAR examinations.

Topics

Contents
(1). Introduction to precision agriculture
(2). Precision agriculture
(3). Components of P. A.
(4). P. A. Technologies
(5). Importance of P. A.
Continue with the latest updates….

Precision farming mcq

Also read:

Agronomy multiple choice questions

Request for answer

Question 01. Precision agriculture is also known as..

(a). Satellite farming.
(b). Specific farming.
(c). Nano tech farming.
(d). None of the above.

Question 02. Which is one of the most important technique in precision farming?

(a). GPS
(b). Satellite navigation.
(c). Both a and b.
(d). None of the above.

Question 03. To know the change in cropping pattern of a particular area, which one be the best measure to consider?

(a). Satellite navigation.
(b). GPS.
(c). Satellite imagery.
(d). All of the above.

Question 04. A GPS equipped combine harvester collects..

(a). Crop yield.
(b). Topography feature.
(c). Both a and b.
(d). None of the above.

Question 05. Precision farming is a..

(a). Farming management system.
(b). Use of advance technology.
(c). Use of information through technology.
(d). All of the above.

Precision agriculture questions

Also read: Crop production objective mcq

Question 06. What is the size of grid sampling?

(a). 0.5 acre.
(b). 0.5 – 5 acre.
(c). 0.5 ha.
(d). 0.5 – 5 ha.

Question 07. Precision agriculture is popular in..

(a). Developing countries.
(b). Developed countries.
(c). Both a and b.
(d). Only Arab countries.

Question 08. Technology behind yield map is..

(a). Combine harvester.
(b). Drone planes.
(c). Satellite.
(d). All of the above.

Question 09. The proximate sensors measure..

(a). N status of soil.
(b). Soil pH.
(c). Crop properties.
(d). All of the above.

Question 10. P. F. is very useful in..

(a). Arable areas.
(b). Hilly areas.
(c). Plain areas.
(d). None of the above.

Advance agriculture multiple choice questions

Also read: Agronomy important one Liner

Question 11. Full form of VRT is..

(a). Variant Reusable Technology.
(b). Variable Rate Technology.
(c). Variable Recent Technology.
(d). None of the above.

Question 12. First use with aerial photos in agriculture is in..

(a). 1961.
(b). 1960.
(c). 1962.
(d). 1959.

Question 13. …. is the part of the first wave of the precision agricultural

(a). Satellite imagery.
(b). Weather prediction.
(c). Variable rate fertilizer application.
(d). All of the above.

Question 14. Farming practices should be more closely to..

(a). Crop yield.
(b). Harvesting.
(c). Crop needs.
(d). All of the above.

Question 15. …. is an example of environmental protection?

(a). Limiting of leaching of nitrogen.
(b). No use of chemicals.
(c). Efficient crop management.
(d). All of the above.

New questions on crop production

Also read: Components of advanced agriculture

Question 16. Improving the management of fertilizers and other inputs are the part of..

(a). Economic.
(b). Crop Science.
(c). Environmental protection.
(d). All of the above.

Question 17. The P. A. provides one of the following information..

(a). Decision making.
(b). Traceability.
(c). Enhance marketing.
(d). All of the above.

Question 18. In P. A., GIS works as …. of modern technologies?

(a). Eye.
(b). Brain.
(c). Fuel.
(d). Power house.

Question 19. Soil map gives information about..

(a). Soil pH.
(b). Soil matter.
(c). Soil texture.
(d). All of above.

Question 20. The second wave of P. A. includes..

(a). Precise planting.
(b). Topographical mapping.
(c). Soil data.
(d). All of the above.

Request for answer

For: Precision farming Questions and MCQ

………………….

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *