Question Bank on Precision Farming (Agriculture)

Precision farming (agriculture) question bank

Question 01. By what name is precision farming alos known as?

Answer: precision farming alos known as?
Site-Specific Crop Management (SSCM).

Question 02: How does PF optimize the inputs?

Answer: PF optimizes input by Variable Rate Application (VRA). 

Question 03. What are the different tools of PF?

The different tools of PF are as follows:

Precision irrigation systems
Yield mapping & monitoring tools
Information management systems

Question 04. How is pa practiced?

PA is practiced by adopting crop management software and other technical equipment.

Question 05. What are the different examples of advanced technologies in precision agriculture?

Answer: The different examples of advanced technologies in precision agriculture are as follows:

Drones
Global positioning system
Geographical information system
Grid Sampling for targeted farming
Variable-rate technology
Yield monitoring
Auto-guidance systems
Computer based technologies

Question 06. What are the different examples of precision farming?

Answer: The different examples of precision farming are as follows:

Elimination of  risk
Waste management
Reduced production costs
Minimum negative environmental impact
Optimization of use of fertilizers
Efficient irrigation management
Improves soil health
Yield map
Remote Sensors for precise data capture

Question 07. What is the purpose of using GPS in precision farming?

Answer: GPS is used to provide precise location information for mapping and navigation.

Question 08. What are the purpose of using geographical system in pf?

Answer: GIS is used to create, store, and analyze spatial data related to farming operations, such as field boundaries, topography, soil types, crop types, and other important features.

Question 09. What are the important applications of precision agriculture?

Answer: Thee important applications of precision agriculture are as follows:

Agricultural mapping and field scouting. 
Soil sampling and analysis.
Weather monitoring.
Labour management.
Equipment management.

Question 10. What is full form of PFDC?

Answer: The full form of PFDC is Precision Farming Development Centre.