Recent QuizQuiz on FungiAttempt this quiz now
More quizzes

Gardening Questions and MCQ


Gardening Questions and MCQ

This post ‘Gardening Questions and MCQ‘ includes Objective Questions on Gardening. Read Multiple Choice Questions on Gardening. Attempt these on page quizzes, and keep visiting this page for more questions.

Quiz: Multiple Choice Questions on Gardening
Type: Objective MCQ
Numbers of questions:
Latest update: 26-09-2021

Also read: Lac culture mcq

Topics

S.N.ContensS.N.
1.Home gardening6.Ornamental plants
2.Kitchen gardening7.Lawn and lawn making
3.Landscape gardening8.Components of lawn a
4.Ornamental flower plants9.Famous gardens
5.Ornamental shrubs10.Edges
Topics continue with the new updates….

Gardening MCQ

Also read:

Question 01. What should be the optimum pH of potting medium for the successful growing of fern

(a). 4 to 6.
(b). 3 to 3.5.
(c). 6.5 to 7.
(d). 7 to 7.5.

See answer

*Note: Buy topic or syllabus-wise MCQ and notes. Ask for academic writing, such as thesis writing, class assignments, and presentation. Click to Learn More.. By Krishi Coaching

Question 02. …. containers are cheap and ideal for home garden?

(a). Plastic.
(b). Concrete.
(c). Iron.
(d). Earthen.

See answer

Question 03. …. is the most suitable plant to grow in dark corner of the house?

(a). Tagetes.
(b). Dieffenbachea.
(c). Aspidistra.
(d). Hoya.

See answer

Question 04. What should be the optimum soil temperature of potting medium?

(a). 18 to 21°C.
(b). 15 – 22°C.
(c). 8 – 10°C.
(d). None of the above.

See answer

Question 05. Air layering is common in..

(a). Dracaena.
(b). Croton.
(c). Aglaonema.
(d). All of the above.

See answer

Ornamental Gardening Questions

Also read: Horticulture multiple choice questions

Question 06. Flowering season in amherstia is..

(a). Jun – July.
(b). February – April.
(c). September – November.
(d). Flowering occurs in all season.

See answer

Question 07. …. is known for its beautiful trunk?

(a). Bauhinia.
(b). Neem.
(c). Chorisia.
(d). Fire of the flame.

See answer

Question 08. Shrubbery is planted..

(a). Behind the tree.
(b). In front of tree.
(c). Both a and b.
(d). None of the above.

See answer

Question 09. Drought loving shrubs are ideal for..

(a). Home gardening.
(b). Public gardening.
(c). Rockeries.
(d). All of the above.

See answer

Question 10. Which one of the following is the component of informal edging?

(a). Rocks.
(b). Stones.
(c). Iron fence.
(d). Plants.

See answer

Ornamental flower plants

Also read: Ornamental Flower Plants for Home Garden

Question 11. Which is suitable for porches?

(a). Clerodendron.
(b). Ipomoea.
(c). Pyrostegia.
(d). All of the above.

See answer

Question 12. …. is the heart of the garden?

(a). Garden fountain.
(b). Lawn.
(c). Statue.
(d). All of the above.

See answer

Question 13. …. site is appropriate for lawn in the home garden

(a). South – North.
(b). North – East.
(c). South – East.
(d). West – South.

See answer

Question 14. The most common flower plant of water gardens in Buddhist temple?

(a). Lily.
(b). Water lilies.
(c). Lotus.
(d). Water hawthorn.

See answer

Question 15. Which one of the following is a lily pool?

(a). Concrete pool.
(b). Fibre glass pool.
(c). Both a and b.
(d). None of the above.

See answer

Protected ccultivation

Also read: Protected cultivation mcq: Multiple Choice Questions

Question 16. Which is floating plant in water garden?

(a). Azolla.
(b). Lemna.
(c). Trapa.
(d). All of the above.

See answer

Question 17. Hayat is a..

(a). Persian garden.
(b). Mughal garden.
(c). Egyptian garden.
(d). Japanese garden.

See answer

Question 18. The 17th century French gardens were..

(a). Symmetrical.
(b). Asymmetrical.
(c). Both a and b.
(d). None of the above.

See answer

Question 19. Grotto is the feature of..

(a). English garden.
(b). Japanese garden.
(c). Chinese garden.
(d). Korean garden.

See answer

Question 20. Which is rightly matched..

Garden designers and countries.

(a). Lawrence Waterbury Johnston – German garden designer.
(b). Christopher Paul Beardshaw – Netherlands garden designer.
(c). Roger Turner – American garden designer.
(d). William Martin – Australian garden designer.

See answer

For: Gardening questions and mcq

Last update: 03-12-2021

………………..


Leave a Reply

Your email address will not be published.